Bazı kişiler içten ve severek yapabilecekleri bir iş veya fırsat ile karşılaşır fakat işe uygun olup olmadığı konusunda tereddüt yaşarlar. Çünkü o işin veya fırsatın kendilerine uygun olmadığını düşünürler.
Peki, yeteneklerin nedir, ya güçlü yönlerin?..
“Peki neye uygunsun?” sorusu karşısında; “Sadece bir şoförüm“, “Sadece bir memurum“, “Sadece bir ev hanımıyım.” gibi “sadece” mazeretler duyarız. Evet, fark ettiğiniz gibi kendine güveni olmayan ve kendi gücünün farkında olmayan, kozasına kapanan kişiler kendilerine “badece” etiketini yapıştırıyorlar. Kendini etkisizleştirmenin farklı bir yönü.
“Kişinin kendine değer vermemesi, kendini önemsememesidir.”
Bu “Sadece” tavrı kişilerin kendilerini önemsememenin bir yoludur. “Sadece” sık sık başarısızlıkla ilgili korkunç resimler çizen, hikayeler anlatan kişiler başarılı olamamıştır ve aynı zamanda diğer kişilere de engel olurlar.
Ancak yaşamdaki mevcut rolünden memnun değilsen her zaman değiştirilebilir. Öncelikle hepimiz “sadece” bir insanız ve her insanın da muazzam bir potansiyeli ve yeteneği vardır. Daha da önemlisi başarısızlık yerine hiç denememiş olmaktan korkun çünkü özgüven kişinin kendinde başlar.
4 yorum ““SADECE” tavrı”
Gerçekten de çoğu zaman bir ayak bağı oluyor, teşekkürler
Değerli yorumunuz ve katkınız için ben de teşekkür ederim, saygılarla
Evet, zaman zaman bu duruma düşüp sıyrıldığım anlar oluyor. Farkındalık için teşekkürler
Süleyman bey teşekkür ederim.